aanbod

Aanbod - Stamina

EERSTE GRAAD 

In de eerste graad (1ste en 2de leerjaar) heb je twee opties: mét of zonder Latijn. In beide opties is er ruimte voorzien om te werken aan een vrij project of om tastings te volgen. Kies je niet voor Latijn, dan is er meer tijd voor tastings.

bekijk hier of klik op de foto om onze brede eerste graad te bekijken

eerstegraad

TWEEDE GRAAD

Na een brede eerste graad wordt het tijd om een studiekeuze te maken. In stamina kun je nog steeds verschillende interesses combineren of je net extra verdiepen binnen één domein.
De basisvorming (grootste stuk van de week) heb je samen les met verschillende richtingen. De specifieke lessen per studierichting is je major, die heb je apart. In je major verwerk je de leerplandoelen die aan dat domein (en finaliteit) gekoppeld zijn.

In je minor ga je meer projectmatig te werk. Wil je je kennis verdiepen, dan kan je kiezen voor een minor binnen hetzelfde domein als je major. Hou je je interesse graag breder, kan je een minor uit een ander domein volgen.

 

 

Binnen onze vier domeinen kan je telkens kiezen uit 2 finaliteiten.
De gele kleur verwijst naar de 'doorstroomfinaliteit', die enkel voorbereidt op hoger onderwijs. De groene kleur verwijst naar de 'dubbele finaliteit' die voorbereidt op hoger onderwijs én de arbeidsmarkt.

Kies jij een major binnen de doorstroomfinaliteit, die dus enkel voorbereidt op hoger onderwijs, dan kan je ook een Major op Maat samenstellen. In deze Major op Maat combineer je onderdelen van twee verschillende domeinen. 

lees hier meer over de tweede graad

 

aanbod3en4

DERDE GRAAD

In de derde graad ga je je nog meer verdiepen. je aantal uren major in de week neemt toe.
Met de keuze van je minor kan je verder specialiseren in één domein of met het oog op keuze in het hoger onderwijs een minor uit een ander domein kiezen.

Het vijfde jaar valt volgend schooljaar nog niet onder de modernisering.
Vanaf schooljaar 2023-2024 kan je ook in het vijfde jaar per domein kiezen uit de 2 finaliteiten.

bekijk hier of klik op de foto voor het aanbod derde graad

 

klik hier voor wat praktische informatie

inschrijven

Aanbod5en6