inschrijven

inschrijven

inschrijven schooljaar 2023-2024

EERSTE LEERJAAR A

Zin in een middelbare schoolcarrière vol stamina?

Jullie maakten misschien nog geen definitieve keuze omtrent de school waar je tiener volgend jaar een nieuw avontuur start. Er is nog een plekje voor jou vrij in stamina!

hier kan je je inschrijven

 

TWEEDE TOT EN MET ZESDE LEERJAAR

Inschrijven in stamina kan op deze manier:

  • stap 1: Je schrijft je in (op de wachtlijst) via het inschrijvingsformulier voor het leerjaar waarvoor je wenst in te schrijven. 
  • stap 2: Als er een plaats is vrijgekomen, word je gecontacteerd om de inschrijving te vervolledigen.

Er is een inschrijvingsformulier per leerjaar:

tweede jaar

derde jaar

vierde jaar

vijfde jaar

zesde jaar

 

wat is het verschil tussen een aanmelding en een inschrijving?

Aanmelding = via het aanmeldingsformulier laat je weten dat je jouw zoon/dochter wenst in te schrijven in stamina. Je aanmelding wordt geregistreerd in het aanmeldingsregister.
 
Inschrijving = je gunstig gerangschikte aanmelding zet je om in een inschrijving. De inschrijving is definitief wanneer de nodige formulieren, die je digitaal zal ontvangen, ingevuld en ondertekend terug bezorgd werden.

Voor het eerste leerjaar van de eerste graad is een aanmelding noodzakelijk!
 

moet mijn kind bij aanmelding al weten welke richting hij/zij gaat volgen?

Neen, pas bij de inschrijving voor het eerste leerjaar vragen we welke richting (Latijn of Vrij Project) jouw zoon of dochter zou willen volgen. 

Voor het 2de, 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar wordt de richting onmiddellijk bij inschrijving gevraagd (hier is geen aanmeldingsprocedure van toepassing).
 

wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

Indien jouw zoon/dochter wil starten in de A-stroom is een getuigschrift van het lager onderwijs nodig. Indien jullie niet in het bezit zijn, maar samen met de school toch van oordeel zijn dat dit een goede keuze is, neem dan contact met ons op.
 

mijn aanmelding is gunstig / ongunstig, wat nu?

Gunstig = je kan een afspraak maken met ons om je aanmelding om te zetten in een gerealiseerde inschrijving = je ontvangt een document gerealiseerde inschrijving = je zoon/dochter is ingeschreven in stamina.
 
Ongunstig
= je aanmelding komt op de wachtlijst in het aanmeldingsregister terecht = je ontvangt een document ongerealiseerde inschrijving = je zoon/dochter staat op de wachtlijst en is niet zeker van een plaats in stamina.
 

wanneer is mijn inschrijving definitief?

Een inschrijving is definitief wanneer je alle formulieren ingevuld en ondertekend terugbezorgd hebt. Je ontvangt een document 'gerealiseerde inschrijving' waarin de inschrijving van je zoon/dochter bevestigd staat.

We bezorgen en ontvangen de formulieren bij voorkeur digitaal. 
 

wat als ik een klacht heb?

Ben je van mening dat de procedure niet correct verlopen is, dan kan je een klacht indienen via het formulier.

klachtenformulier

kan ik al inschrijven voor schooljaar 2024-2025?

Inschrijven voor schooljaar 2024-20255 kan momenteel nog niet.

Registreer je via onderstaande knop om op de hoogte gehouden te worden van onze infodag (maart 2024) en de aanmeldingsprocedure voor het schooljaar 2024-2025.

laat hier je gegevens na