derde graad

derde graad

DOORSTROOMRICHTINGEN

Doorstroomrichtingen (theoretische opleidingen) bereiden je optimaal voor op verder studeren en het behalen van een bachelor- of masterdiploma.

In de brede basisvorming krijg je een brede algemene vorming. Hier heb je les met leerlingen uit verschillende studierichtingen. De vakken uit je studierichting bereiden je voor op wetenschapsdomeinen waarnaar je kan doorstromen in het hoger onderwijs.

Klik op de richting om te weten waarom die een goede keuze voor jou kan zijn:

Doorstroomrichtingen

RICHTINGEN DUBBELE FINALITEIT

Richtingen uit de dubbele finaliteit (theoretische en praktische opleidingen) bereiden je voor op zowel het hoger onderwijs (graduaat of bachelor) als op de arbeidsmarkt.

In de basisvorming krijg je een brede algemene vorming. Hier heb je les met leerlingen uit verschillende studierichtingen. De lessen die gekoppeld zijn aan je specifieke studierichting worden gegeven in je uren 'major'. Deze major bestaat uit een pakket wiskunde en wetenschappen en wordt aangevuld met de vakken die je voorbereiden op de beroepskwalificaties van je keuze.

Klik op de richting om te weten waarom die een goede keuze voor jou kan zijn:

Richtingen dubbele finaliteit

MAJOR OP MAAT

Major op Maat is een doorstroomrichting (theoretische opleiding). Doorstroomrichtingen bereiden je optimaal voor op verder studeren en het behalen van een bachelor- of masterdiploma.

In de basisvorming krijg je een brede algemene vorming. Hier heb je les met leerlingen uit verschillende studierichtingen. De vakken kan je, zoals aangegeven op het pad, combineren tot een major op maat die je voorbereidt op doorstromen naar het hoger onderwijs.

Major op Maat