een dag in stamina

Een dag in Stamina - Stamina

de leerkracht: ook een coach

In stamina kun je terecht bij jouw persoonlijke coach. Deze maakt regelmatig tijd vrij om met jou je leerproces te bespreken, je welbevinden op te volgen en je daarin te coachen.

startgroep

In een startgroep starten we samen de dag. We reflecteren over de actualiteit, bespreken de planning en discussiëren over belangrijke thema's in kleine groep, samen met een coach.

instructie

Sommige leerdoelen worden het best aangebracht via instructie. Bij bepaalde domeinen kun je kiezen om een instructie mee te volgen bij de leerkracht of om zelfstandig aan de slag te gaan met instructiefilmpjes. Wie nood heeft aan wat extra uitleg kan een verlengde instructie volgen.
 

(vrije) werktijd

De leerdoelen die aangeboden worden tijdens de korte instructiemomenten kun je op verschillende niveau's ingeoefenen tijdens de werktijd. Deze oefenmomenten geven jou onmiddellijk een beeld over de mate waarin je de leerstof hebt begrepen. Je wordt gaandeweg begeleid om zelfstandig je werk in te plannen.

project

Je gaat met je eigen interesses en competenties aan de slag in thema’s en projecten. In stamina maken we leren levensecht. We slopen de onnatuurlijke schotten tussen de vakken en we gaan naar buiten, zoveel als we kunnen: de buurt, de stad, de wijde wereld in. We leggen contacten met het werkleven, ondernemers, leerlingen uit andere taalgebieden en sociale projecten in de buurt.

project 2de graad

Ook de tweede graad blijft gewoon stamina. Dat wil zeggen dat we ook daar in projecten blijven werken. Deze worden echter uitgesplitst in het wetenschapsproject, het cultuurproject en het onderzoeksproject.

 

vrij project

Wat als je zelf mag kiezen in welk onderwerp je je wil verdiepen? Dat kan via het vrij project. Kies zelf een project waar je voor korte of lange tijd mee aan de slag gaat en dan kijken we hoe we dat samen kunnen waarmaken.

tasting

In stamina 'proef' je in de eerste graad van onze verschillende domeinen, om te ontdekken waar jouw interesses liggen. Zo kan je een goede keuze maken voor de tweede graad.

latijn

Gekozen voor Latijn? Je gaat op reis naar het verleden, ontleedt teksten en bronnen uit de Klassieke Oudheid. Op die manier leer je meer bij over de taal en cultuur van de Romeinen.

werktijd +

Je leerproces in eigen handen nemen is een uitdaging. In werktijd+ leren we je de tools aan om zelfstandig en planmatig te werken.
 

major en minor

Na een brede eerste graad wordt het tijd om een studiekeuze te maken. In stamina kun je nog steeds verschillende interesses combineren of je net extra verdiepen binnen één domein. In je major verwerk je de leerplandoelen die aan dat domein gekoppeld zijn. In je minor ga je projectmatig te werk.

 

benieuwd welke keuzes je kunt maken?

inschrijven

benieuwd hoe een uurrooster er bij stamina uitziet?

evaluatie

Samen stippelen we jouw traject uit. Je krijgt persoonlijke feedback die toont waar je goed zit en waar je bij kan sturen. Zo raak je de weg niet kwijt en bereik je de leerdoelen. Evaluatie is dus niet alleen een eindpunt, maar ook een startpunt.